Text Size
AddThis Social Bookmark Button

Vindmøller har åbnet for pengestrømmen

Vindmølle i dis redigeret

Peter Arreborgs foto af en af møllerne i Felding Mose.

Nu har foreningerne og de selvejende institutioner i Sandet og Stakroge fået den endelige bekræftelse på, at alle de godkendte ansøgninger nu har fået det blå stempel af Energinet, hvorefter kommunen har frigivet anlægsbeløb for i alt 1.282.424 kr.

I Sandet kan borgerforeningen opføre en toiletbygning og en bålhytte. Sandet Hotel får moderniseret indgangspartiet, den gamle have bliver renoveret og et loft bliver efterisoleret.

Stakroge-Sandet Stiforening istandsætter Mosestien mellem Borgergade og Sandetvej.

I Stakroge kan Stakroge Beboer- og Kulturhus opsætte en luft til vand varmepumpe og Aktivitetshuset får en stor bålhytte med 8 bordbænkesæt, tre shelters og hestefolde. Loftet i idrætssalen bliver fornyet og der kommer et solcelleanlæg på taget af den tidligere skolebygning.

Nu kan foreningerne gå i gang med projekterne, som kommunen vil følge nøje, så de lever op til ansøgningerne.

I lang tid, var der usikkerhed omkring VE midlerne overhovedet kunne komme til udbetaling. Ordningen udløb, så kun anlæg der var nettilsluttet senest den 20. februar kunne komme i betragtning. Herning Kommunen havde desuden et krav om, at møllerne skulle være i drift i en tre måneders periode, inden der kunne søges.

Kommunen lyttede til de lokale ildsjæle og ændrede ansøgningsfristen, så det kunne nås at sende ansøgningerne ind. Det betød også, at der ikke kunne komme en anden ansøgningsrunde. Da der ikke var tilstrækkeligt mange kvalificerede ansøgninger, blev puljen på ca. 1.500.000 ikke helt opbrugt.

Der har under processen været en god dialog med Byplanudvalget og forvaltningen, der har været behjælpelig med ansøgningerne og var med til at sikre pengene.

Sandet og Stakroge har tidligere modtaget 400.000 kr. som blev doneret af vindmølleparken. Giveren, Thomas Esmann har øremærket beløbet til nogle lokale foreninger.

Nu gør foreningerne sig klar til at sætte projekterne i gang. De første små projekter, hvor der ikke skal søges byggetilladelse eller laves deklarationer, forventes at kunne gennemføres allerede her i foråret.

Reklame


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111
14/12/2018, 17:35Carsten Larsen
ilderhede-kirke
05/04/2018, 13:05Carsten Larsen
stakroge-genbrugsplads
27/10/2015, 22:01René Bork Pindbo
stakroge-beboer-og-kulturhusSelskabs lokaler udlejes i Stakroge Beboer- og Kulturhus. Ligger i et grønt område i forbindelse med stadion. Fodboldbanen må benyttes til aktiviteter, når der ikke spilles fodbold. Salen kan...