Text Size
AddThis Social Bookmark Button

Vi overlever!

IMG 20190917 153902

Borgergade i Stakroge.

Stakroge blev for mange år siden spået død i 2026 i bladet Samvirke.

På papiret kører landsbyen så på det sidste.

En landsby sygner hen, når den sidste butik bukker under og kommunen lukker dens institutioner. Det er sket - og hvad så?

Det er ikke aktuelt at åbne en ny dagligvarebutik.

Salg af lokale produkter og måske en gårdbutik, kan være med til at veje det op, sammen med vareudbringning fra de nærliggende byer.

Stakroge har fået en velfungerende dagpleje for de mindste børn. Der er en fin busordning for borgerne, lige som skolebusordningen funger godt.

Det er vigtigt, at kommunen vedligeholder veje, stier og skiltningen - også i landsbyerne. Det er Herning Kommune klar over, hvilket ses i det omfattende renoverings arbejde, som foregår på Borgergade lige nu forud for regulering og asfaltering af hele Borgergade og Ilderhedevej.

Herning Kommune er også lydhør, når vore lokale foreninger ønsker en økonomisk håndsrækning.

Man skal give folk lyst til at bo i landsbyen. Det betyder meget, at naturen kommer i fokus og at foreningslivet blomstrer. I Stakroge er der stor opmærksomhed på det grønne bælte med skov, søer og lejrplads, som bliver meget benyttet.

Der er et helt nyt vandværk på vej. De lokale foreninger forsøger at lave arrangementer. Foredrag, fællesspisning, fester og meget mere. Menighedsrådet bidrager med fælles arrangementer og folkelige gudstjenester.

Grupper uden for foreningerne har strikkeaften, madlavning og sport i idrætsalen.

Der er mange gode tilbud for borgere i alle aldre.

Sådan er det hele vejen igennem. Der foregår meget mere, end der er nævnt her.

Vi skal blot være bedre til at fortælle, hvad vi kan. Der er ikke mange, der ved, hvad vi er gode til i Stakroge. Ved at løfte i flok, skal det nok lykkes at udvikle i stedet for at afvikle.

Når dette er nævnt, skal vi huske alle byens ildsjæle, der udfører et kolossalt stort, frivilligt arbejde. De bærer byen.

Den enkelte boligejer kan bidrage med at forskønne facaderne, så byen kan slippe for at blive betegnet som misligholdt. Lad os hjælpes ad med det!

Stakroge er aldeles ikke død endnu.

Carl Otto Daniel

 

 

 

Reklame


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/sandet-stakroge.dk/public_html/modules/mod_aidanews2/helper.php on line 1111
14/12/2018, 17:35Carsten Larsen
ilderhede-kirke
05/04/2018, 13:05Carsten Larsen
stakroge-genbrugsplads
27/10/2015, 22:01René Bork Pindbo
stakroge-beboer-og-kulturhusSelskabs lokaler udlejes i Stakroge Beboer- og Kulturhus. Ligger i et grønt område i forbindelse med stadion. Fodboldbanen må benyttes til aktiviteter, når der ikke spilles fodbold. Salen kan...